Wonen Begeleiden Leren & werken

Direct contact? Bellen kan naar

0595 43 19 63

Stoom afblazen in een veilige omgeving

 

Als het met je kind thuis niet goed gaat, heeft dat effect op het hele gezin. Als ouder zit je vol zorgen, frustratie en verdriet. Je kind ergens anders onderbrengen doe je niet graag, maar is soms wel de beste oplossing. Bij Calidad heb je verschillende mogelijkheden.

 

Wonen

 

In de woongroepen bieden we de kinderen en jongeren en rustige omgeving waarin ze hun eigen plek hebben. Waar ze zichzelf zijn en met anderen samen leren leven. We hebben verschillende woongroepen, zodat een ieder op een juiste plek terecht komt en zo de zorg ontvangt die passend is.

 

Kidsgroep

Op twee verschillende locaties hebben we een ruime woonboerderij verbouwd tot kids groep. Hier vinden de kinderen rust in een veilige omgeving met andere kinderen. Ze hebben allemaal een eigen kamer waar ze hun eigen plekje van mogen maken. Daarnaast beschikt de locatie over ruime gezamenlijke ruimtes en genoeg buitenruimte om te kunnen spelen. De begeleiding is altijd in de buurt van de kinderen en biedt de ondersteuning die het kind nodig heeft.

 

Pubergroep

De pubergroep bevind zich op de locatie aan de Oude Dijk. Hier is de voormalige hooizolder verbouwd tot pubergroep. Naast dat alle jongeren hun eigen kamer hebben is er ook een gezellige gezamenlijke leefomgeving gecreëerd. Samen met de pubers en de ouders wordt hier gekeken wat er nodig is voor de jongere en daar zal de begeleiding zich op aanpassen.

 

Jong volwassenen

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je kind al jong volwassen is, maar dat jullie samen een plekje zoeken om de stap naar begeleid wonen te kunnen maken. Ook dit kan bij Calidad binnen onze begeleid wonen groep. Hier wonen jong volwassenen in een ruime leefomgeving. Naast gezamenlijke ruimtes beschikt iedere bewoner ook over een eigen kamer. Deze mag naar eigen smaak worden ingericht. Begeleiding is altijd in de nabijheid aanwezig om ondersteuning te bieden waar nodig is. Samen wordt hiervoor een plan gemaakt waar een ieder zich in kan vinden.

 

Zelfstandig wonen

Wanneer het tijd is voor de volgende stap om zelfstandig te gaan wonen dan kan Calidad daarin ook een plek bieden. We hebben hiervoor een pand in het Centrum van Uithuizen. Waar de bewoners samen wonen, maar wel met ieder hun eigen leefomgeving. Hier is de begeleiding wat meer op afstand aanwezig, maar is nog wel betrokken.

 

Dagbesteding

 

Bij onze dagbesteding krijgt elke deelnemer een dag invulling die bij hem of haar past. Tuinieren of hout bewerken, bij Calidad kan het allemaal. De dagbesteding heeft een eigen werkplaats met kantine waar de deelnemers met elkaar werken. Hier krijgen ze de ruimte om vaardigheden te leren middels het portfolio werken en zo het geleerde ook gelijk in praktijk te kunnen brengen.

 

Schakelklas

 

De schakelklas is een onderdeel van Calidad, welke tot stand is gekomen omdat er veel vraag naar ondersteuning rond school bleek te zijn. In deze klas zitten leerlingen die momenteel niet aan school deel kunnen nemen door wisselende oorzaken. Samen met de leerling, jou en de huidige school gaan we op zoek naar een oplossing. Met als doel weer deel te nemen aan het huidige onderwijs.

 

De schakelklas maakt geen onderdeel uit van het ISO-certificaat 9001:2015

Voor verwijzers en zorgprofessionals

 

Beschikbaarheid checken, een indicatie aanvragen of een cliënt aanmelden?

 

We helpen je direct verder