Wonen Begeleiden Crisisopvang

Direct contact? Bellen kan naar

0595 43 19 63

Voor onze locaties zijn wij per direct op zoek naar een

 

Orthopedagoog

 

Even voorstellen

 

Calidad is een 24-uurs zorginstelling voor jongeren en (jong) volwassenen en is gevestigd in Uithuizen. Er zijn drie locaties, twee daarvan zijn landelijk gelegen, en één is in het centrum van Uithuizen. Bij Calidad bieden wij een veelzijdig zorgaanbod waardoor we plek hebben voor iedereen. Calidad staat voor kwalitatief hoogwaardige zorg in een kleinschalige, veilige woon- werk- en leeromgeving. Daarin staan de bewoners en deel- nemers centraal, die zich met de juiste begeleiding in eigen tempo kunnen ontwikkelen als individu in de samenleving.

 

Calidad is een professionele en ambitieuze organisatie die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing en kenmerkt zich door de platte organisatie en korte lijnen. Juist door het landelijke aspect (rust) en de samenwerking met pro- fessionele partijen, weten veel plaatsende instanties ons te vinden.

 

Om onze ambities waar te maken willen we nu de vervolgstap zetten door de kwaliteit van onder andere de zorg nog verder te verhogen.

 

Download vacature (pdf)

 

 

Wat ga je doen?

Je bent een belangrijke schakel in het proces van opgroeien en het helpen bouwen aan een eigen toekomst van de jongeren op Calidad. Je werkt competentie- en systeemgericht bij het ombuigen van gedrag en analyseert waar het gedrag vandaan komt. Het team waarin je komt te werken bestaat uit twee orthopedagogen, een orthopedagoog-generalist en begeleiders. Samen met het team en de jongeren probeer je mooie stappen te maken, zodat de jongeren zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Calidad richt zich onder andere op kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar, daarbij heeft Calidad ook groepen voor (jong)- volwassenen. Je bent, samen met de teamleider, verantwoor- delijk voor de woongroep en je bent voor de medewerkers zorginhoudelijk supervisor in het bewust methodisch handelen. Je werkzaamheden bestaan daarnaast uit behandeling van de jeugdigen (en hun systeem) en het mede vormgeven van het behandeltraject. De diversiteit en soms complexiteit van de doelgroep vraagt daarnaast om denken buiten de kaders van de behandeling.

 

Wat breng je mee?

We zoeken een zelfstandig werkende en enthousiaste collega die vorm en leiding wil geven aan de zorginhoudelijke kant van onze organisatie. Het is een betrokken en hecht team, waar men elkaar makkelijk weet te vinden. Vanzelfsprekend ben je een NVO-geregistreerd orthopedagoog en heb je erva- ring of affiniteit met de doelgroep en werken volgens proto- collen, zowel met betrekking tot diagnostiek als behandeling.

 

En verder:

 • Heb jij een afgeronde universitaire opleiding;
 • Ben je SKJ en NVO geregistreerd;
 • Heb je aantoonbare ervaring in de hulpverlening, jeugd of zorginstelling;
 • Beschik je over vaardigheden om situationeel leiding te geven;
 • Beschik je over vaardigheden om cliënten te motiveren en te stimuleren;
 • Ben je communicatief sterk, sociaal vaardig, resultaatgericht en proactief;
 • Beschik je over probleemoplossend vermogen;
 • Ben je stressbestendig en heb je veel improvisatie- vermogen;
 • Vind je het leuk om te werken in een resultaatgericht team;
 • Kun je voor aanvang van het dienstverband een VOG overleggen;
 • Ben je in bezit van een rijbewijs en auto.

 

Wat bieden wij?

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk.
 • De functie is ingedeeld in functiegroep 10. Het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Calidad biedt een uitdagende werkomgeving, waarin je als medewerker de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen. En waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst voor een jaar en daar- na wordt het bij goed functioneren omgezet naar een vast dienstverband.

 

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure of over de functie, neem dan contact op met Robert van Dijk,  T (06) 24 81 11 23.

 

Download vacature (pdf)